WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ EUROFLORIST
WIJ BEZORGEN RONDOM ENSCHEDE IN EEN STRAAL VAN 30KM
Over ons
Home

Over ons

Al meer dan 32 jaar een gevestigde naam in Enschede

HISTORIE

In 1988 opende René Logtenberg zijn bloemenwinkel in Enschede aan de Deurningerstraat 14. Een gezellige winkel in een volkswijk met een rijk assortiment aan bloemen, bloemstukken en planten. Einde van datzelfde jaar werd de eenmanszaak al een tweemans zaak: Silvana Dettori kwam de winkel opfleuren. Door de jaren heen wisten steeds meer particulieren, maar vooral ook bedrijven, de weg naar de bloemenwinkel te vinden. Een winkel die groter werd, een team dat werd uitgebreid en een stijl die tot de verbeelding sprak: puur natuur & landelijk. In 1993 verhuist de bloemenwinkel naar de overkant van de straat waar het fraaie, artistieke pandje gelijk past als een jas.

 

Dat de weg niet eeuwig over rozen gaat bleek in 2000. Vele Enschedeërs kregen letterlijk en figuurlijk een zware klap te verwerken: de vuurwerkramp had een enorme impact op de buurt en haar bewoners en veroorzaakte veel menselijk leed en schade. Ook Logtenberg Bloemen was genoodzaakt de winkel tijdelijk te sluiten maar wist na verloop van tijd haar deuren weer met trots te openen en haar bloemen uit te stallen.

 

Anno 2020 is team Logtenberg Bloemen nog steeds hetzelfde: Silvana & René zijn nog steeds de vaste gezichten van de bloemenwinkel en ook het ruime assortiment bloemen is onveranderd: altijd vers en verrassend. Nog steeds wordt veel aandacht besteed aan de inkoop: altijd wordt gezocht naar bijzondere soorten, die éne gewenste kleur, prachtige combinaties, mooie groensoorten. Alle dagen van het jaar seizoensgericht, altijd met oog voor de trends van het moment maar ook altijd met de inmiddels bekende ‘Logtenberg-touch’.

 

1988 – 2020

Alles verandert, het goede blijft? Logtenberg Bloemen timmert, ondanks de enorme concurrentie, nog steeds met hart en ziel aan de weg en gelukkig weten onze klanten ons werk en onze bloemen nog steeds te waarderen, en dat is fijn! Ambachtelijk vakwerk verloochent zich niet. Het leveren van constante kwaliteit en een uitstekende service ook niet. Daar geloven wij in! Wij nemen de tijd voor u en uw wensen en denken graag mee. Of het nu gaat om een boeket voor op uw keukentafel, een boeket voor op de receptiebalie of bruidsbloemen… voor bloemen voor de directiekamer tot aan een trouwlocatie is Logtenberg Bloemen een vertrouwd adres. Met zorg maken wij de mooiste rouwwerken en met evenveel zorg verzorgen wij bloemenabonnementen voor het bedrijfsleven, kleden wij met plezier exclusieve feestzalen aan en voorzien grote evenementen (zoals de Military in Boekelo) van onze fraaie bloemen.

 

Kom de sfeer proeven in onze winkel, waar geldt: kijken, ruiken, goed advies krijgen, kiezen en kopen.

 

Logtenberg Bloemen, pure ambacht!

Ons team is enthousiast, professioneel en vakkundig. Wij houden ons bezig met het aankleden van onze winkel, het presenteren en het maken van mooie boeketten en bloemstukken. Eenmaal binnen zult u de bijzondere sfeer niet snel vergeten. Even voorstellen:

René Logtenberg

Oprichter van “Bloemsierkunst René Logtenberg” is geboren op het platteland van Heino. Met een hovenier als vader, zit de liefde voor alles wat groeit en bloeit in zijn genen. Geen wonder dus, dat hij zijn gerichte vakopleidingen ging volgen in Zwolle en Nijmegen en daarna jaren werkzaam is geweest in de kassen in Aalsmeer. Toen in januari 1988 een bloemenwinkel te koop kwam aan de Deurningerstraat in Enschede, was een volgende stap snel gemaakt: René begon voor zichzelf en opende zijn buurtwinkel met bloemen en planten.

Mail mij

Silvana Dettori

Geboren in Enschede volgde Silvana haar opleiding aan het Streekcentrum voor Tuinbouwonderwijs (nu AOC) en liep ze eind jaren tachtig eigenlijk per toeval René Logtenberg tegen het lijf. Hun gemeenschappelijke interesse in de bloemen business resulteerde erin dat Silvana in de bloemenwinkel ging werken. Al snel bleek het tweetal een gouden team en de combinatie ‘old school’ bloemist en een nieuwe, eigenzinnige stijl een succes.

Mail mij

Puur bloemen

2

SPECIALISTEN

30

JAAR AAN ERVARING

50

BLOEMSOORTEN

100

IDEEËN